Att bestämma sig...

Det var sommar 2010 och vi gick i tankar om att hitta ett annat hus.

En av oss kläckte idén... Tänk vi skulle ta och bygga ett nytt hus, vårt alldeles egna hus. JA! Vad roligt det vore! Men i så fall ska det vara en tomt i Brämhult. Den ska vara större än den vi har idag och ligga i anslutningen till skogen.

Vi sökte på nätet och hittade information om tomter på nya området Brämhult-Kärra. Det verkade finnas många tomter lediga eller var det bara dåligt uppdaterat information mitt i sommaren? Vi åkte dit och tittade och hittade vår favorit, 1:61. En långsmal tomt (ca 23x47 m) med ena kortändan mot vägen, andra kortändan mot skogen och med eftermiddagssolen utmed ena långsidan.

Men var tomten ledig? Ansvarig fastighetsinjenjör på kommunen hade semester. Men så fick vi tag på Bengt Himmelman, som är samhällsplaneringschef i Borås. Bengt var otroligt hjälpsam, fick tag på på den semestrande ingenjören och visst var tomten ledig.

Vår tomt på Kärragårdsvägen 39 i Brämhult

Då hade vi en tomt, återstod att hitta ett hus! Vi har bott i vårt nuvarande hus i 13 år och gjort flera omfattande renoveringar - nytt kök, nytt badrum, öppnat upp väggar, bytt ytskikt mm. Som tur är brukar vi ha samma smak.

Så vi började med att beställa en massa huskataloger för att vår dröm skulle få inspiration och växa!

Stöder svenska massaindustrin

Efter många tankar och funderingar och diskussioner med husleverantörer känner vi att vi har hittat hem....
Vi valde att Bollebygdshus ska få bygga vårt drömhus!

Lillasyster i full aktion med att få skylten på plats på tomten!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0