Kakel i mängder

Då har det äntligen blivit dags för oss i familjen som ska bo i det här underbara och vackra huset att ha en välbehövlig semester innan det blir dags för oss att börja jobba med vårt hus, efter vår två veckors vila i Italien ska vi börja måla huset utvändingt!
Men invändigt jobbar våra duktiga hantverkare på ett tag till innan de har semester.....
I dag var vi uppe och pratade en stund med Kakel-Magnus, han har gjort och gör ett fantastiskt jobb med våra badrum, hallgolv och tvättstuga samt kakel som ska vara på köksväggen. Vilken toppenkille!


Alltid ser han go och glad ut, Kakel-Magnus!

Här nedan kommer ett gäng bilder från våra badrum:
  Stora badrummet

 Lilla badrummet




     


Småbilder från väl valda delar av huset!
Första bilden från vänster: Kakelverktyg på golvet i Lilla badrummet
Andra bilden från vänster: Vårt badkar
Tredje bilden från vänset: mer kakelsättarverktyg...., tänk om jag visste vad det var!
Fjärde bilden från vänster: Målarpryttlar, och kakelgrejor...


 Köksdel, med våra bänkskivor...

Nu tar det ett tag tills vår blogg uppdateras då vi styr kosan mot Italien, så håll till godo!
Kramis familjen Nilsson!



                    
    

160 liter spackel...

Rubriken säge kanske en del, jag ställde frågan till våra målare igår när jag var uppe en sväng,
hur mycket spackel har de hittills gjort åt inne i vårt hus. 160 liter....då är de ännu inte riktigt klara!

Lina poserar framför en av målarkillarnas pickup...

Hur som helst så var det kakelkillen, Magnus jag ville prata med gällande golvet i hallen åt vilket håll som klinkersplattorna skulle ligga åt.
Passade på att kika runt, Magnus hade flytspacklat golven i tvättstugan och lilla toaletten samt fått iordning på fuktspärren i badrummen....
 Fuktspärr och flytspacklat klart, lilla toaletten.

 Pågående arbete på stora toaletten.

Jag gick igenom med målarkillarna om vad som skulle vara fondväggar.
Jösses vad de är snabba på att spackla, annat än när jag själv försöker få dit spackel på väggarna...
De berättade att Vardagsrummets lutning på taket var lite klurigt att spackla annars har arbetet bara flutit på...
Det ska bli så spännande att åka förbi en sväng på fredag, antagligen har Magnus börjat sätta klinkers och kakel någonstans i huset och kanske har det kommit lite färg här och där....

Spackla,måla och kakla!

Veckan som har varit har varit lugn, huset har fått en vilovecka innan det är dags för att börja på sista perioden av husets färdigställande innan vi får flytta in.
Denna sista del av huset kommer det att bli mycket  färg och kakel.....
I dag när jag åkte upp till huset var det nästan som på julafton, ni vet den där spända förväntan innan man får öppna sina julklappar!
Är dom där?
Jajemän! Visst var dom där, jag såg tre bilar från Torestorps måleri, vilka trevliga goa killar som fanns inne i huset!
Två målarkillar som stod och spackla tak och väggar inne i allrummet och tjejernas rum, och en kakelkille som just höll på att bära in all kakel och klinkers.



Så det var full fart där inne i huset, kakelkillen hade satt upp fuktspärr inne på lilla toaletten och påbörjat den stora toaletten, så fortsättning följer.
Bilden ovan ser ni en vy från köksdelen med en massa spackelburkar i fronten av bilden, undra hur många liter spackel det går åt till vårt hus, kanske är en fråga man ska ställa till målarkillarna....;)

 Här är en bild från tvättstugan, där det är spacklat och klart för fortsättning....
Undra hur mycket som händer nu under veckan, får nog smyga upp i mitten av veckan och kika igen, hoppas de inte tycker jag kommer och stör bara, för det är ju så himla kul och kika på deras arbete, de är ju verkligen superduktiga!
Om jag kikar upp under onsdagen får jag nog ta med mig lite fika till killarna från Torestorps måleri!

P.s vår harunge som låg där och tryckte under en pall igår var borta, tur att harmamman hade hämtat den, annars hade nog vår kanin fått bli surrogatmamma ;) D.s

Djurhelg!

Veckan som har varit har varit hektisk på alla sätt, skolavslutningar, kontraktsskrivning med nya ägare av vårt gamla hus, visning av vårt gamla och massa annat...
I helgen har vi bara pustat ut, då veckan som kommer kan gå i samma flygande fläng, Martin åker iväg på jobb hela veckan så kvar hemma blir vi tjejer.....
Helgen kan vi kalla för en djurhelg oxå, vaddå tänker ni?
Jo i lördags när vi skulle iväg och handla och vi backa ut från vår garageinfart upptäckte vi ett littet nyfött rådjurskid liggande och tryckte under grannens buskar men på vår infart....
Den såg så liten och övergiven ut stackaren. Martin ringde polisen och rådfrågade, så vi besluta om att den lillle fick ligga kvar på vår infart tills söndag morgon och har inte mamman hämtat den då får vi göra något, kanske ringa djurparken eller nåt liknade. Men söndag morgon var rådjurskidet Erika borta (Alva hade döpt den till Erika) och vi pustade ut. Rådjursmamman hade nog skänkt oss en tacksam tanke som tog hand om Erika samt hade god mat i våra krukor, för hon hade tuggat i sig alla våra penseér.

Här är ett foto på Erika:

I dag åkte vi upp till vårat nya hus för att greja lite grann, och gissa vad som fans där då!
Jo, en liten harunge låg och tryckte under pallarna som står utanför köksaltanens dörr.
Så vi hoppas att harmamman hämtar den i kväll när skymmningen faller så inte våra byggkillar skadar den lilla harpalten i morgon när de kommer dit.

Här nedan ser ni foto på lilla harpalten:





Så det har verkligen varit en helg i djurens tecken......

Måla ändträ...

Det finns en del jobb med nya hus som inte alltid är så roliga men som måste göras... Det här med att olja och måla ändträ känns inte som det tillhör de roligast jobben men som en dag lönar sig. Kanske är det någon som slarvar med detta viktiga jobb på nybyggda hus som sedan kommer att ångra sig den dagen då fasaden måste bytas ut i förtid på grund av att fukt tränger in....
Hur som helst ska vi försöka få vårat hus att stå sig vackert i flera år så vi målar ändträ för glatta livet!


Vi kryper längs huset tålmodiga för att sedan njuta av en fika i solen....där vi sitter och planerar vår trädgård som skall växa upp runt huset.

Kan tyckas när man ser dessa två bilder att vi har delat upp arbetet emellan oss , en fikar och en målar, men så är inte fallet, vi fikar och målar bägge två ;)

Just nu är vårt gamla hus under budgivning efter någar husvisningar, men för att komma ihåg våra vackra växter vi har i trädgården så har jag fotat en del av dem. Martin kan dem både till namn och utseende men jag som mest bara varit intresserad av gräsklippning tidigare måste nog ha lite foton för att minnas dem jag tycker om.
Mina favvofärger på blommor är blå och vita.
   

RSS 2.0