Byggmöte 1

Påsken has sprungit förbi och i en rasande fart med mycket sol och värme och det var äntligen dags att ha byggmöte, tisdagen den 26 april hade vi vårt första byggmöte tillsammans med BIMAB och Bollebygdshus.
Vi gick igenom vad som hade gjorts och vad som är på gång.
Klart är i alla fall elektrikerns jobb för tillfället så det var dags för Tobias och gänget att isolera och sättaihop alla väggarna igen.


På bilden ovan ser vi Martin och BIMAB´S representant Kristoffer Lagerholm diskutera alla spottar och högtalare som skall monteras i vardagsrumstaket.

  

Ovan är lite bilder på isolering som ska fylla alla väggar, när jag ser detta så tänker jag bara på hur det kliar när man tar i gullfiber! Hoppas killarna har bra kläder på sig så de slipper allt kli som blir av gullfiber!
Får nog fixa lite fredagsfika till dem när de har pysslat med isolering ....;)

En vecka full med val...

Nu verkar äntligen våren fått sitt fäste här i Brämhult, solen skiner och flera av trädgårdens växter kikar upp yrvaket ur jorden.
Onsdag den 6 april åkte vi ner till Göteborg för att besöka Hifiklubben.
Vi åkte med mycket liten marginal, så vi kom ner vid 17.40 och de stänger klockan 18.00 , men vi hann i alla fall!
Där träffa vi Tobias som försökte vägleda oss till det perfekta ljudet för vår ljudanläggning som vi vill ha inbyggd i väggar och tak.
Tiden var knapp för disskusioner så vi bad om att han skulle kika på det och återkomma med prisuppgifter samt vad för slags högtalare och tv vi ska ha som passar.

Ovan ser du en vy från butiken på Kungsgatan i Göteborg....

Torsdag var det dags att träffa elektrikern klockan 8.00 vid bygget, jag hade sagt till på jobbet att det tar nog bara nån timme, men oj vilken tid det tog, kom därifrån strax innan elva!
Att välja var takspottar ska sitta och var tv och ljudanläggningen skall sitta tar tid...samt alla andra kontakter och lampor...
Men vår elektriker Magnus gav oss tips och ideér.

     

Ovan ser vi Martin och elektrikern Magnus mäta in var alla rör skall sitta till ljudanläggning och Tv.

Vackan avslutade vi med ett besök hos Kristina på Svenska Kakel i Mölndal.
Hon var verkligen en riktigt go tjej som hjälpte oss samt att hon hade verkligen bra koll på prisuppgifter för olika tilllägg, det gör att man redan i ett tidigt skede vet en ungefärlig slutsumma på kakelkalaset.



Bild på Svenska Kakel i Mölndal.


     

Ovan från vänster: Vy på badrum, där det finns kakel och klinker som vi troligen skall ha i stora badrummet, mittenbilden är det en vy på ett badrumm där det finns kakel och klinker som vi troligen skall ha i lilla badrummet och sista bilden är en vi på Alva vid ett rosa vackert kakel, ett kakel som Alva i alla fall hade valt om hon nu hade fått välja...

Nu har vi gjort en massa kakelval, dels bägge badrummen, hallen, tvättstugan och köket....

Vad händer veckan som kommer då? Jo, vår elektriker Magnus kommer och påbörjar sitt jobb med att dra all el i vårt hus, vi skall väl göra en del val samt åka upp och kika hur det går i huset, dessutom håller vi ju på i vårt befintliga hus med massa små renoveringar för att det skall bli fint till den kommande försäljningen....







RSS 2.0