Det kan hända mycket på en vecka....

Att inte åka upp till sitt nybyggda hus känns konstigt men veckorna som varit har varit stessiga, först har man jobbat på som vanligt på jobbet för att sedan komma hem och putsa till ytorna på sitt gamla hus som ska säljas. Nu äntligen börjar det bli klart, det lilgger i alla fall ut till försäljning och vi ska ha visning inom snar framtid vilket gör att städning i garderober och skåp blir prio ett....Men ett besök avlades vid byggplatsen igår, oj vad det händer saker!
Först vill jag lägga upp en bild på ett underbart träd som finns på våra nya grannars tomt men som vi kommer att kunna njuta av:

Alla dessa vackra lövträd i maj, visst är de underbara att se på! De där stora gröna sakerna som bara står där? Ja, man säga att de "bara står där", visst, de rör sig inte långt under sin livstid, men vad de åstadkommer! Inget mindre än underverk, år från år. De ger oss syre, de är vackra, de utstrålar en positiv energi (gå nära ett träd någon gång och känn efter, de osar energi), de är hem för fåglar och andra småkryp, deras löv blir jord, där växterna kan gro. Och allt detta och mera gör de utan att stressa ett enda dugg...och vi människor bara stressar på, kanske skulle vi vara som träd, uträtta små underverk, dag för dag, i stilla värdighet och självklarhet, utan att stressa upp sig.....

Mja....hur som helst inne i huset har våra byggkillar hunnit med en hel del (stressade eller ej, personligen tycker jag de verkar lugna ;)), de har fått upp taklister, lagt golv, monterat delar av köket:

       



Stommarna i köket ska vara klara denna vecka så att målare kan komma och börja spackla och måla....samt att killen från Magrab ska komma och måtta in stenskivorna som skall vara i köket.
I vardagsrummet står en massa köksdelar samt alla garderoberna, tjejerna skall få två garderober var till sina rum,
men undra om det räcker till deras kläder?



Vi i familjen har några val kvar att göra, bland annat det här med färg och tapeter inomhus...
Vi har i alla fall hittat trevliga tjejer och killar på Flügger vid ICA Maxi i Borås som har hjälpt oss på vägen.
I måndags var vi där och hämta ett gäng tapetkataloger för att sätta oss ner och kika i, men vad ska man ha? Fondvägg eller tapetsera hela rummet? Eller inget alls, bara måla?
Hursom helst har vi lika smak och tycke, vilket underlättar när man gör val av detta....
Men vår gosiga katt har bara en önskan, inga tapeter med fåglar på ;)




Isoleringsdax för vinden



Fredagen den 29 april fick jag lite lust att åka förbi vårt bygge igen för att se hur det går samt att jag på bloggen hade lovat fika till killarna som bygger....
När jag och Lina kom upp så stod det en lastbil på plats, från den gick det en lång slang in i huset.
Det var isoleringen till vinden som sprutades upp.


Slangen leds vidare in i huset upp till vinden via tvättstugan. Uppe på vinden ligger det en stackars byggare och fyller vinden, man kunde se honom genom plasten som sitter på innertaket inne i vardagsrummet. Där mitt i all lösull såg man ett par nikeskor och ett ben....hoppas han inte blir kvarglömd där ;)

Efter viden har fyllts med isolering är det dags för dem att sätta gips på innertaket i vardagsrumet, övriga tak inne är redan satta. Och första veckan i maj är det dags att lägga golv i huset om fuktmätningen är ok i eftermiddag...

    

Bilder ovan:
Lilla bilden: Fuktmätare för betongplattan
Stora bilden: Parkettgolv till hela huset

RSS 2.0