Bygget fortsätter inomhus...

Efter huset har kommit på plats med allt vad väggar och tak heter så är det dags för killarna på BIMAB att förflytta sig inomhus och påbörja jobbet där....Vi var där en sväng på måndagen 28 mars och kikade in och jisses vad långt de har kommit.
        
Bilderna här ovan visar från vänster sett: allrum, Alvas sovrum, föräldrarnas sovrum med gå-in-garderob.

Tobias som jobbar för BIMAB berätta att de har tänkt jobba på huset denna veckan ut för att sedan lämna över det till elektrikern som kommer dra alla ledningar i huset för att sedan komma tillbaka och fortsätta sitt jobb.

      
Bilderna ovan visar från vänster sett: vardagsrum, vardagsrum i annan vinkel,kök.

Tobias tala även om att de beräknade få leveransen av takteglet denna vecka och hoppas få upp det innan de beger sig av, och håller killarna vad de lovar, i dag den 31 mars så även om regnet piskar mot backen och det är kallt , en sådan där kyla som kryper in i benmärgen har killarna jobbat på utomhus för att lägga taket...


Bilden är tagen på avstånd, men man ser taktegel ligger prydligt uppradat för att läggas ut, jag hoppas det blir soligt och sköt för killarna i morgon när de ska fortsätta med taket, vad brukar man säga efter regn kommer solsken?


Hus på plats!

Våren är ju en lite speciell årstid, vintern bråkar med sommaren om vem som skall härska i vårt land....Ena dagen är råkall och andra skiner solen värmande på oss.
Måndag den 21 mars 2011 var en sån här dag då vintern tyckte att den skulle vara kvar ett tag till, det var verkligen råkallt! Kylan kröp in i benmärgen, dimman låg tät och brr vad kallt det var att stå och kika när vårt hus kom på plats, visst skickade vi värmande tankar åt killarna på BIMAB och lyftkranföraren denna dag då de lyfte vårt hus på plats.
Måndag 21 mars 2011 var det dags för huset att komma på plats!

Här ovan ser vi Tobias på BIMAB i full gång med att se till att väggarna till huset ej sitter fast på flaket utan går att lyfta för montering på bottenplattan.
Nedan är några småbilder på husmonteringen, ser ut som ett jättepussel, varje vägg skall passa i nästkommande vägg.

        

Tisdag den 22 mars 2011 däremot var en dag då sommaren bestämde sig för att finnas på plats i Brämhult. Solen sken ifrån en nästan klarblå himmel och killarna på BIMAB satte på tak på vårat hus, dock bara råsponten och pappen, takteglet kommer nästa vecka.
Tobias berätta för oss att de hade en lucka ledigt så därför kom vårt hus på plats en vecka tidigare än beräknat därför passar kanske inte alla leveranser perfekt i tid, varav takteglet inte kommer innan nästa vecka....
Men redan dag två av husmonteringen så ser det ju ut som det skulle gå att bo i, men bara nästan ;)
Vi vill nog ha lite mer inne i huset innan vi flyttar in.

Nedan är lite bilder från montering av tak, samt att vi var inne i huset och kikade....

    




Våran blogg kan man nu även hitta på två bra hemsidor för husbyggare:
http://www.byggahus.se/ & http://www.hus.se/
Gå in där och kika och rösta vet ja!

Byggställningen runt grunden är på plats

Kände härom dagen att ska det inte hända något snart? Ungfär som när man väntar barn, när kommer barnet?
Så går vi och väntar, när kommer huset?
Vi tog en sväng upp till tomten och grunden som bara ligger där och väntar på att huskroppen skall komma...
Och jodå, något har hänt! Det har kommit byggnadsställningar runt grunden och BIMAB har fått upp en byggbarack.
     
Så  nu väntar vi bara på att Janne ska höra av sig att huset skall levereras till Kärragårdsvägen 39.
Men det dröjer till måndag vecka 13, troligen...
Lagt in om att få vara ledig den dagen för att kunna vara på plats och filma när de lyfter huset på plats, det ska bli så spännande!


Gjutning av husgrunden



Det var en rå kall och dimmig morgon, sisådär minus tre visade termometern, så Pohlman hjälpte oss inte med bra väder för killarna från Lorenzson Betonova när de skulle gjuta vår grund.




Pratade med Jörgen, han sa det  inte var några konstigheter under gjutningen utan allt flyter på (fyndigt va?!)




I väntan på att betongbilen skall anlända med mer betong så får killarna platta och jämna ut betongen.

Vad händer nu då?
Den närmaste tiden ska betongen stelna, huset bli klart i fabriken, grunden skall jämnas till, golvvärmesystemet skall checkas samt att vi har några mer val att göra, vi har bland annat ännu inte valt kakel och klinkers....



Produktion av huset

I dag har vi varit på ett spännande och snudd på magiskt besök. Vi har varit hos Bollebygdshus i spikhallen och träffat alla "goa gubbar" som bygger vårt hus.

Allt vi har funderat fram, skissat, planerat och sett på ritning börjar nu växa fram i verkligheten och det blir så läckert!

Monteringen sker i två parallella linor

Vi frågade snickarna om hur det var att jobba med vårt hus. De berättade de att det alltid är roligt och omväxlande att bygga husen, då inget hus är det andra likt. Bollebygdshus bygger alltid efter ritning och inte efter färdig mall. Valfrihet som standard...

Byggblock - huvudingången (nv), barnens sovrum (sv), köksutgång (sö)

Byggblock - fönsterparti vardagsrum på högkant (sv)

Byggblock - klädkammare? (sö)

Janne visade oss runt i fabriken och berättade hur de bygger de olika väggblocken med allt vad de innehåller - regler, isolering, tätskikt, gipskivor, fönster, dörrar, el mm.

Janne berättade också om vad som händer under dagen för stommontage, vilket är planerat till måndag vecka 13. Produktionen ligger före plan så det lär inte bli några problem att hålla utsatt datum. Kan Jan Pohlman ordna med vackert väder?

Byggblock - fönsterparti vardagsrum på högkant (sv)

Byggblock - kök (nö)

När vi satt på restaurang La Familia i Bollebygds centrum och njöt av en god lunch var vi tacksamma för killarna på Bollebygdshus som tog sig tid med att visa oss vårt hus i produktion. Tusen tack!

Imorgon kommer grunden att gjutas...


RSS 2.0