Besiktningsdags!

Äntligen var dagen kommen!
Vårt hus är helt färdigbyggt av Bollebygdshus och dess byggentreprenad BIMAB  och det är dags för slutbesiktning, även kallad entreprenadbesiktning.
Det skedde av en oberoende besiktningsman som heter Kenneth, han gick igenom huset från skorstenstoppen till grundarbetet.
Slutbesiktningens innehåll är väl reglerad och ska utgå från det eller de entreprenadavtal som finns upprättade. Kenneth avgör som besiktningsman helt ensam om huset byggts efter de överenskommelser som finns eller inte. Om han hittar fel som är flera till antalet och/eller av väsentlig betydelse ska han underkänna entreprenaden.
Om fel som hittas inte är av någon större omfattning och inte heller har någon större betydelse ska han eller hon godkänna entreprenaden.



En slutbesiktning tar tid, vår tog cirka tre timmar, men då var Kenneth oxå väldigt noggrann! Vilket är bra för oss alla, men slutet gott och allting gott!
Det blev en godkänd besiktning! 
Efter besiktningen berättade Kenneth för oss alla vad han kom fram till, och det enda var några småskav på väggar och något fönster som våra målare från Torestorps måleri ska fixa till, samt någon kakelplatta som hade gått en flis som kakelsättaren ska komma och fixa nästa vecka, men inget av betydelse för att slutbesiktningen skulle vara godkänd...

          
 
Efter allt var avslutat fick vi lite inflyttningspresenter från BIMAB och Bollebygdshus som vi givetvis tackar för, tusen tack!
Nu är huset vårt och lördag den 27/8 flyttar vi hela vårt bohag till detta underbara hus!
Men bloggen kommer fortsätta, än är inte allt klart, det är ju en trädgård som skall anläggas, en carport skall byggas, en infart skall stensättas och altaner ska snickras samt att huset skall inredas!

Men först vill vi tacka alla som varit inblandade i vårt husbygge ni har gjort ett fantastiskt jobb!
Ni har byggt vårt drömhus!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0