Produktion av huset

I dag har vi varit på ett spännande och snudd på magiskt besök. Vi har varit hos Bollebygdshus i spikhallen och träffat alla "goa gubbar" som bygger vårt hus.

Allt vi har funderat fram, skissat, planerat och sett på ritning börjar nu växa fram i verkligheten och det blir så läckert!

Monteringen sker i två parallella linor

Vi frågade snickarna om hur det var att jobba med vårt hus. De berättade de att det alltid är roligt och omväxlande att bygga husen, då inget hus är det andra likt. Bollebygdshus bygger alltid efter ritning och inte efter färdig mall. Valfrihet som standard...

Byggblock - huvudingången (nv), barnens sovrum (sv), köksutgång (sö)

Byggblock - fönsterparti vardagsrum på högkant (sv)

Byggblock - klädkammare? (sö)

Janne visade oss runt i fabriken och berättade hur de bygger de olika väggblocken med allt vad de innehåller - regler, isolering, tätskikt, gipskivor, fönster, dörrar, el mm.

Janne berättade också om vad som händer under dagen för stommontage, vilket är planerat till måndag vecka 13. Produktionen ligger före plan så det lär inte bli några problem att hålla utsatt datum. Kan Jan Pohlman ordna med vackert väder?

Byggblock - fönsterparti vardagsrum på högkant (sv)

Byggblock - kök (nö)

När vi satt på restaurang La Familia i Bollebygds centrum och njöt av en god lunch var vi tacksamma för killarna på Bollebygdshus som tog sig tid med att visa oss vårt hus i produktion. Tusen tack!

Imorgon kommer grunden att gjutas...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0